preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

 > Vijesti

Upis u nastavak obrazovanja - 3. razred SŠ

Autor: Administrator , 12. 7. 2022. 10:04

U Zagrebu, 12. srpnja 2022.

OBAVIJEST O PRIJAVAMA
upis polaznika – nastavak obrazovanja

Obavještavaju se učenice i učenici, zainteresirani za program nastavka obrazovanja do punog zanimanja, da će se prijem pisanih molbi Nastavničkom vijeću Srednje strukovne škole Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb odvijati 29.8.2022. i 30.08.2022. u razdoblju od 10:00 do 12:00 sati, u prostorijama Centra na adresi Nazorova 47.

Nastavak obrazovanja moguć je za zanimanja:
- autolimar (3 slobodna mjesta)
- bravar (2 slobodna mjesta)
- krojač (2 slobodna mjesta)
- kuhar (2 slobodna mjesta)
- slastičar (5 slobodnih mjesta).

Dokumentaciju je potrebno donijeti osobno te je potrebno priložiti (kopije):

  • Svjedodžbe 1.-3. razreda
  • Svjedodžba o završnom radu
  • Preporuka razrednika/mentora stručne prakse o nastavku školovanja
  • Rješenje o primjerenom obliku školovanja
  • Medicinska dokumentacija (ako postoji)

Odluka o upisanim učenicima u nastavak obrazovanja donijet će se 30.8.2022. godine, a upisi u treći razred izvršit će se osobno 31.8.2022. godine od 10:00 do 12:00 sati u prostorijama Centra na adresi Nazorova 47.

 [više]

Završno druženje striponauta

Autor: Administrator , 15. 6. 2022. 13:51

13.6.2022. - Uz puno pozitivne energije i ljubavi prema stripu održano je posljednje druženje striponauta u ovoj školskoj godini u okviru projekta "Stripovi su knjige!". Na prigodnom nagradnom kvizu striponauti su pokazali svoje znanje o stripu, a najuspješniji su dobili nagrade. Ovim putem zahvaljujemo knjižarskom lancu Hoću knjigu na podršci u osiguravanju poklona za pobjednike kviza.

 
 

 [više]

Kintsugi 金- drevna japanska umjetnost popravljanja zlatom

Autor: Nina Cesarec, 15. 6. 2022. 10:18

Učenici srednje škole jučer su upoznali tehniku Kintsugi - japansku umjetnost popravljanja zlatom. Kintsugi nas podsjeća da i nešto što naizgled nije
privlačno, kao polomljen predmet ili ožiljak možemo gledati
na drugačiji način. Nešto može biti slomljeno, a opet lijepo. Da su stvari, ali i ljudi u životu prolazni, mijenjaju se, imaju svoju povijest, svoju priču i da je to ono što nas čini jedinstvenima, originalnima. Po tome smo posebni - takve/i kakvi jesu/jesmo, sa svim nesavšenostima, pukotinama, nedostacima.
 

 [više]

Hrvatska kroz 5 osjetila

Autor: Nina Cesarec, 15. 6. 2022. 09:09

U sklopu projekta „A new world of skills - make your meal“ učenici iz škole „ Partenija Zografski“ sudjelovali su na radionici na temu „Otkrivanje Hrvatske kroz 5 osjetila“ pod vodstvom prof. Natalie Šinković. Dodirivali su različite predmete koje su tipične za Hrvatsku, kao što su kravata, maketa Vukovarskog vodotornja i Bašćanske ploče te pokušavali odgonetnuti o kojim se predmetima radi i koja je njihova poveznica s Hrvatskom. Slušali su hrvatsku glazbu i pogađali izvođače (klapa, navijačka i narodna pjesma), gledali su različite slike i pogađali o kojim se mjestima ili znamenitostima radi, po njuhu su pokušavali odgonetnuti namirnice koje su tipične za Hrvatsku. A najzanimljiviji dio je bio kad su po okusu, zatvorenih očiju, trebali pogoditi koje hrvatske proizvode kušaju. Tako su svi isprobali prefine Kraševe proizvode kao što su keksi Domaćica, napolitanke i Kiki bombone.

Gosti su na zabavan način otkrivali raznolikost Hrvatske te žele rado kod povratka dome prenijeti stečeno iskustvo.