preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

 > Vijesti

Praktične vježbe iz Poznavanja robe i prehrane

Autor: Administrator , 3. 4. 2014.

Razredi 2.b i 2.c napravili su tri pokusa s mesom pod vodstvom nastavnica Božice Tavčar i Lidije Patalen na nastavi Poznavanja robe i prehrane. Ovog puta rad u kuhinji nije rezultirao jestivim produktima, već zanimljivim iskustvima i trajnim znanjima i vještinama. Na fotografijama možete vidjeti što se zbivalo!

Klik na više!

Najprije treba pažljivo proučiti upute.

 

Kada vodu u kojoj je stajalo meso zagrijete na 60 ⁰C dobijete ovo... Kako je to moguće? Što se dogodilo??

 

Kuharstvo i kemija otkrivaju nam svoju povezanost!

 

Lakmus papir mijenja boju na mesu – fora! Otkrit ću zašto se to događa...

 

Pažljivo pratim što se događa... brzo zapisujem opažanja!

 

Kako je lijepo ispalo – mogli bi pomisliti da je to ružičasto vino!

 

Ti i ja smo zakon!

 

Pažljivo pratim što se događa... brzo zapisujem opažanja!




Korisni linkovi




Zero Waste Catering Lab

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE

UNSTOPPABLE 2023
BLOG PROJEKTA

UNSTOPPABLE 2022
BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / www.centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju