preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb

Aktivnosti Slavuja

Posjet "Riperaju" u Rijeci

Autor: Administrator , 31. 3. 2021.

 

„Riperaj“ je pokrenut kao projekt Komunalnog društva Čistoća u Rijeci i predstavlja mjesto gdje građani mogu besplatno popraviti neispravne sitne kućanske uređaje, oštećeni namještaj, odjeću, igračke i sl. uz pomoć stručnog majstora. Također, tu se održavaju radionice na kojima se uči kako od odbačenih predmeta možemo napraviti nešto novo za upotrebu. „Riperaj“ je prvi takav projekt u Hrvatskoj.

Učenike i nastavnike Centra ljubazno su dočekale voditeljice radionica Mirta i Bia, a tu je bio i majstor Zdravko. Pokazali su nam kako neispravne i odbačene stvari mogu ponovno imati upotrebnu vrijednost, a često se i doniraju potrebitima. Bilo je zanimljivo vidjeti kako od stare majice nastaje torba, stare knjige su poslužile kao dio lampe, od stare dječje dekice je nastala plišana igračka i još puno toga mogli smo vidjeti i naučiti izrađivati. Uvjerili smo se da se „Riperaj“ samim postojanjem i provođenjem aktivnosti ostvaruje glavni cilj projekta Zero Waste, a to je smanjenje otpada u gradu.

Puno smo naučili od svojih domaćina i ponijeli sa sobom ideju o provođenju Zero Waste aktivnosti u školskoj učeničkoj zadruzi Centra.

Naš su posjet popratili i lokalni mediji: https://riportal.net.hr/svi-ga-zele-vidjeti-riperaj-posjetili-ucenici-centra-za-odgoj-i-obrazovanje-slava-raskaj/
 
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
 

Zero Waste Catering Lab

ZERO WASTE POWER


(1.9.2019.-31.8.2021.)

UNSTOPPABLE TOGETHER

UNSTOPPABLE TOGETHER

BLOG PROJEKTA

Publikacije

Društvene mreže

Programi EU

Erasmus+

CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb / Ulica Vladimira Nazora 47, HR-10000 Zagreb / www.centar-sraskaj-zg.skole.hr / ured@centar-sraskaj-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju